Röra till omelett

image

God fortsättning!

Jul och nyår ställde till det för mig i år igen, så nu är det dax för nya tag. Nyårslöftet var att ta mig i kragen när det gäller maten, för jag har slarvat lite lovligt mycket och jag mår inte bra. Magen krånglar och migränen är tillbaka. Så nu skärper jag till mig! Med lite tur kommer bloggandet igång lite bättre då också.

Alla gillar väl en smaskig röra? Det bästa är ju att man kan göra en rejäl laddning och låta den gona till sig i kylen och ta fram bara det man behöver, när man behöver det! Denna gjorde jag av resterna av grillade kycklingen som ingen orkade äta.

Kycklingröra
2 grillade kycklingfiléer
½ paprika
½ liten röd lök
½ burk Smetana eller Cream Fraiche och lika mycket majonnäs
salt, vitpeppar, paprikapulver, vitlökspulver, curry

Dela ner kycklingen i mindre bitar i en stekpanna med olja och smör och fräs ihop med kryddorna. Hacka paprikan och blanda ner i kycklingen. Rör ihop Smetana och majonnäs i en burk med lock. Finhacka rödlöken och blanda ner i burken tillsammans med kycklingen och paprikan.

Detta kan man såklart äta som det är med grönsallad och en tomat om man vill!

Till omeletten tog jag ett ägg som jag vispade upp med en matsked grädde och stekte tunn och fin. När jag lade upp den på tallriken strödde jag över parmesan innan jag klickade ut rejält med kycklingröran. Resten av röran åkte in i kylen så har jag till frukostomeletten också om jag vill!

4 tankar på “Röra till omelett

  1. Gjorde en i fredags och det blev ju katastrof, det blev inget över till dagen efter, 10 min efter varje uppäten röra så var jag tillbaka i kylen. Nåja igår blev det en dubbelsats och jag har en hel del gott kylen. Stort tack för tipset. 🙂

Lämna ett svar till Ari Avbryt svar