LCHF-pizza

image

I fredags fyllde jag alltså år, och av allra bästa mamman fick jag en matberedare! Denna måste såklart invigas och första testet blev: riva ost! Det är rätt otroligt vad mycket riven ost jag går igenom nuförtiden, och ”handjaga” ett kilo hårdost har liksom förlorat sin charm för ganska längesedan. Min OBH Nordica Smartprep klarade det galant!
image
Så nu har jag en massa riven ost… vad göra?

Pizza, såklart!

Det vimlar av lchf-pizzarecept på nätet. Av någon anledning verkar det vara det man mest längtar efter när man gått genom livet fettskrämd! Normalt brukar jag använda ett recept på lchfrecept.com, men idag låg sidan nere och jag satte igång att googla och hittade det här på 56 kilo:

Pizzabotten
1 plåt

4 ägg
0,75 dl vispgrädde
1 msk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
0,25 dl kokosmjöl
ca 200g riven ost
salt (reglera detta utefter hur salt din fyllning och din ost är!)

Orginalreceptet innehöll 100g riven ost, men när jag öst i så mycket som jag tyckte var lämpligt, var det säkert det dubbla. Men det blev bra ändå!

Vispa ihop allt och låt svälla en liten stund medans du gör iordning plåten med bakplåtspapper och sätter på ugnen på 175 grader. Bred ut smeten på pappret. Det går lättare om man använder en våt slickepott. In i ugnen i ca 20 min tills den fått en fin färg.

Därefter är det fritt fram för valfritt pålägg för att sedan gratinera hela härligheten i 200 grader i ca 8-10 min tills allt smält ned och fått önskad färg!

Min fyllning idag är:

1 burk musslor i vatten
2 pressade vitlökar
½ burk tacosås (Santa Marias har ca 5g kolisar/100g)
2 mozzarella
8-10 skivade körsbärsplommontomater
rejält med ytterligare av den rivna osten (för man kan aldrig få för mycket ost på pizza!)
basilika, oregano

Och såhär blev det:
image

Gott!

Denna pizza bör – till skillnad från vanlig – gå bra att frysa och micra. I vilket fall går det utmärkt med det vanliga pizzareceptet jag kör, och detta är inte så mycket annorlunda.

Annonser

2 thoughts on “LCHF-pizza

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s