Imorgon fyller jag 45!

Och enligt benhård svenssontradition är man då skylldig att bjuda på tårta på jobbet! Så har det varit på den övervägande majoriteten av mina arbetsplatser iallafall. Dessutom är det min sista dag innan semestern, så jag tyckte väl att jag skulle vara snäll mot dom stackare som blir kvar när jag äntligen får gotta mig i ledighet.

Men vad ska en köksnovis göra nu när hon dessutom inte äter socker längre? Jag planerade ett tag att göra min vanliga jordgubbstårta med köpta sockerkaksbottnar, bara för att det är så himlans enkelt. Men när jag sa det till några av kollegorna så tyckte dom jag självklart skulle göra något som jag själv åt. Vilket då innebär en hel värld av problem för en sån som mig! Efter mycket ångest och huvudbry har jag kommit fram till att: smulpaj verkar lätt. Och det måste ju gå att göra med mandelmjöl? Jag började leta recept, men näst intill alla har fler än fem ingredienser – vilket automatiskt utesluter dom när jag känner mig osäker – och dessutom innehåller dom det avskyvärda kokosmjölet som jag absolut inte gillar. Så jag gjorde något som är Totalt. Livsfarligt. Jag exprimenterade!! Med lite inspiration från en drös av receptena jag läst de senaste dagarna, och lite äventyrslusta – och ett glas vin för att bättra på modet – så har jag nu svängt ihop pajer till jobbet!!

image

27/7 paj
3 stora aluminiumformar

Smuldeg:
4 dl. mandelmjöl
2 äggulor
50 gr rumstempererat smör
1 msk. sukrinmelis
100 gr mandelspån

I pajen var det meningen att jag skulle ha blåbär och hallon, men eftersom jag var totalt övertygad om att jag hade hallon i frysen hemma köpte jag inga. När jag kom hem inser jag såklart att jag har kanske en dl hallon kvar, så jag fick dryga ut med frysta jordgubbar istället. Vilket är rätt så passande, eftersom jag alltid ätit jordgubbstårta på min födelsedag varje år hittills.

Just nu står det i ugnen på 175 grader och är klart om 20 min, så jag får återkomma med utlåtandet om hur det smakade.

image

[20 min senare]
Jodå, gott! Möjligen kan man ha i lite vanligt sukrin eller liknande får att få lite ”knaster”, men smaken är det inte direkt något fel på alls!

Annonser

2 thoughts on “Imorgon fyller jag 45!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s