Slaggsten och Syrén-omelett!

image

Igår var det kalas! Närmare bestämt skivsläpp av Lasse Forsbergs solo-cd ”Slaggsten och Syrén”. Självklart var jag där och blev också erbjuden sängplats hos alltid generösa familjen Lönn-Forsberg (Tack, Lasse, Maria och Engla – som ovetandes fick låna ut sin sköna säng). Förutom att jag fick mig till livs en kanonkväll med bra musik och goda vänner, blev nattgästerna bjudna på Lasses världsberömda-i-hela-Sandviken omelett till frukost!

Jag har filat till receptet lite för att passa det jag hade hemma och tagit bort och lagt dit lite för att göra den lite mer LCHF-vänlig (Lasse hade tex. majs i orginalet).

Slaggsten och Syrén-omelett
ca 2 matlådor

1 pkt bacon
4 ägg
2 msk Creame Fraiche
2 dl riven ost
½ röd paprika
3 msk hackade soltorkade tomater
1 dl finskuren purjo
1 gul lök
8 körsbärstomater
curry och spiskummin

Skär bacon i lagoma bitar och knaperstek. Lägg åt sidan. Hacka löken och fräs ihop med curry i smör och olja. Blanda i purjo, paprika och mjukstek allt. Tillsätt soltorkade och delade färska tomater och spiskummin. Ha i CF och fräs ihop allting. Vispa äggen och häll i tillsammans med bacon under omröring. Avsluta med osten och när allt smält är det klart!

Smaklig måltid!

Skivan ”Slaggsten och Syren” går att beställa via mail på lasse@lasseforsberg.com . Spotifylänkar och annat godis finns här: www.lasseforsberg.com

Annonser

2 thoughts on “Slaggsten och Syrén-omelett!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s